top of page
8285795b-a283-4852-9d90-c60a5e762275.JPG

Het kind

Zo puur, 

Zo echt, 

Zo onvoorwaardelijk,

Zo trouw,

Zo loyaal,

Zo authentiek...

''It's never too late to have a happy childhood." Tom Robbins.

Holistisch kindertherapeut

Holistisch (kinder)therapeut...

Graag geef ik hierover een woordje uitleg.

Als holistisch (kinder)therapeut coach ik mensen vanuit een holistische visie.

Holistisch betekent dat er gekeken wordt naar de mens in zijn geheel en naar alle factoren die invloed hebben op het menselijk gedrag. Dit wilt zeggen dat ik bij een probleem, klacht, ziekte en/of gedrag kijk naar verschillende niveau's zoals de mentale, psychische, lichamelijke, sociale, energetische, spirituele en emotionele kant van de mens. Om daadwerkelijk tot transformatie te kunnen komen is coaching op al deze niveau's noodzakelijk.

Het mooie aan het coachen van een kind is dat het kind gedrag kan laten zien waar in de oorsprong de pijn van de ouder zit. Met andere woorden: het kind kan gedrag spiegelen en laat op deze manier zien waar de ouder nog onverwerkte pijn en/of emoties heeft zitten. Zo is een kind niet zijn klacht, ziekte en/of gedrag. Achter iedere klacht, ziekte en/of gedrag zit een boodschap, een behoefte. Samen met het gezin kijk ik wat er werkelijk speelt onder de hulpvraag van het kind en vanuit deze bewustwording en transformatie verandert de sfeer en de dynamiek binnen het gezin. Werken met het kind is werken met de ouders. 

Als holistische (kinder)therapeut breng ik dus alle niveau's terug in balans en benader ik niet alleen de klacht maar juist de oorzaak ervan. 

Enkele concrete voorbeelden:

  • Een negatief zelfbeeld, kan hoofdpijn geven.

  • Het moeilijk kunnen loslaten van gebeurtenissen en/of emoties kan maagpijn geven.

  • Iemand die veel boosheid laat zien, kan onderliggend vragen achter grenzen.

  • Last van schouders en nek, kan onderliggend laten zien dat je veel last of druk draagt/ervaart...

 

De verschillende methodieken die ik gebruik zijn op unieke wijze afgestemd op een holistische manier van werken en op de persoon. Dit levert heling op, heling op een breed en diep niveau.

Dit is uiteindelijk ook mijn kracht als holistisch (kinder)therapeut.

bottom of page